bild7Besök KompetensCenter hos P&L och ta chansen att lära dig hur
det f
ungerar innan du installerar PROFIBUS på ditt företag!
info@pol.se
hans.maunsbach@pol.se
www.pol.se

Som enda företag i Sverige har vi på P&L organiserat ett Kompetens-Center inom fältbuss-teknik. I detta KompetensCenter, som har varit idrift sedan 2004, har vi samlat ett 50 tal fältbuss-produkter från de ledande leverantörerna i Sverige. Produkterna är samman kopplade i fyra olika fältbuss-nät, för att illustrera olika former av kommunikation.

Profibus Competence Center - Sweden

Det svenska KompetensCentrets huvuduppgift är att förse svenska slutkunder med kunskap och hjälp kring Profibus.
Vi har sedan 1993 utfört konsultuppdrag och utbildningar i Profibus och erbjuder idag ett antal öppna kurser kring Profibus och fältbussar samt kundanpassade utbildningar.
oppnakurser

Lista på våra öppna kurser, klicka här!

Förutom de öppna kurserna genomför vi även utbildningar
i felsökning av Profi bus nätverk med inriktning på de verktyg
som idag finns t ex. Profi Trace, Profi bus Mobile Monitor,
Profi bus Line Diagnosis etc.

Sedan 2001 är vi ackrediterade av Profibus International och kan garantera en objektiv information baserad på mångårig erfarenhet. Självklart kan vi utforma kundanpassade varianter av dessa utbildningar där vi kompletterar med övningar på kundens utrustning i existerande nät. Utöver detta erbjuder vi hjälp med felsökning i existerande nät, uppmätning och upprättande av testprotokoll för nyinstallerade nät. Sedan början på 2000-talet har vi haft ett samarbete med det Holländska kompetenscentret Procentec och är idag återförsäljare för deras felsökningsverktyg för Profibus.
Bild_1_profibus


ProfiTrace 2

Den nya versionen av ProfiTrace kan hantera både vanlig monitorering av informationen och test av signalkvaliteten. Detta gör att man numera klarar sig med ett enda verktyg där man tidigare behövde två olika. Dessutom fungerar den mot Profibus PA!
Bild_2_profibusBild_3_profibus

Live list och detaljerad information om kommunikationen.

Bild_4_profibus

Man kan enkelt få en överblick över signalkvaliteten i nätet.

Bild_5_profibus

Det finns ett integrerat oscilloskop där man i detalj kan se reflektioner och andra problem.

Bild_6_profibus

Med den nya PA-Probe Ultra kan man använda verktyget till Profibus PA. Gå gärna in på deras hemsida för en detaljerad information om produkterna.

https://procentec.com/products/profitrace/?content-1